Σεισμός 3,9 στις Αλκυονίδες- Τι λένε οι σεισμολόγοι

Λέκκας: Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τον πρωινό σεισμό των 3.9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, με επίκεντρο βόρεια των Αλκυονίδων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ που έγινε αισθητή στη Βοιωτία είχαμε στις 10.20 το πρωί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος 10χλμ και επίκεντρο 2χλμ από την Κόρινθο, στον Κορινθιακό κόλπο και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή των Αλκυονίδων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε πως “η μόνη ιδιαιτερότητα είναι πως το επίκεντρο είναι βόρεια των Αλκυονίδων. Έγινε αισθητός κυρίως στην Κόρινθο,στη Βοιωτία και το Λουτράκι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου”.

Προβλέψεις σεισμολόγων

Καθηγητές σεισμολογίας έχουν δηλώσει κατά καιρούς την ανησυχία τους για το ρήγμα των Αλκυονίδων, αναφέροντας πως το ρήγμα που έφερε τον καταστροφικό σεισμό του 1981, δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να ενεργοποιηθεί ξανά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το συγκεκριμένο ρήγμα ενεργοποιείται κάθε 40 με 45 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι από τον σεισμό του 1981, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις τους, δεν αποκλείεται να δούμε έναν νέο ισχυρό σεισμό σύντομα.

Σχετικά